The Blog

5 Perbezaan Ketara Syarikat Sdn Bhd dan Enterprise

beza-sdn-bhd-enterprise

Antara soalan popular yang sering diajukan oleh para usahawan samada baru atau lama kepada saya ialah berkenaan perbezaan diantara syarikat sdn. bhd. dan enterprise. Soalan yang pendek, tapi jawapannya boleh jadi panjang berjela.

Dalam artikel kali ini saya akan cuba memendekkan jawapan tersebut kepada setakat 5 perbezaan ketara diantara syarikat sdn. bhd. dan enterprise.

Read More

Apa Yang Perlu Anda Ketahui Tentang Perniagaan Perkongsian ?

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera !

Jika anda masih ingat lagi sebelum ini saya ada menyiarkan post berkenaan perniagaan milikan tunggal. Kali ini saya akan berkongsi pula tentang apa yang anda perlu ketahui berkenaan perniagaan perkongsian.

Artikel Berkaitan : Apa Yang Perlu Anda Ketahui Tentang Perniagaan Milikan Tunggal ?

Perniagaan perkongsian adalah satu bentuk lesen kebenaran menjalankan perniagaan yang diberikan oleh Suruhanjaya syarikat Malaysia (SSM) kepada lebih dari seorang pemilik untuk satu tempoh tertentu.

Read More

Apa Yang Perlu Anda Ketahui Tentang Perniagaan Milikan Tunggal ?

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera !

Perkara utama yang perlu difikirkan oleh para usahawan yang menjalankan perniagaan ialah mendaftarkan perniagaan mereka di Suruhanjaya syarikat Malaysia (SSM).

Jika anda baru mula berjinak-jinak dengan dunia perniagaan dan anda menjalankannya secara bersendirian, entiti perniagaan yang paling sesuai untuk anda ialah perniagaan milikan tunggal (sole proprietorship).

Read More

Apa Itu Lesen MOF ?

success concept

Dalam perniagaan, pemasaran produk dan perkhidmatan merupakan salah satu aspek yang sangat penting serta mencabar. Terdapat pelbagai cara dan kaedah yang berkesan untuk memasarkan produk dan perkhidmatan perniagaan. Kaedah dan cara pemasaran pula ada yang berbeza mengikut jenis perniagaan.

Salah satu kaedah pemasaran yang menarik lagi menguntungkan ialah berniaga dengan Kerajaan Malaysia dan agensi-agensi di bawah seliannya. Mungkin ada diantara kita biasa mendengar berkenaan perkara ini dan mungkin juga tidak.

Read More
Daftarkan Email Anda Di sini !

Daftarkan Email Anda Di sini !

Untuk membolehkan anda menerima TIPS SYARIKAT dan kemaskini blog ini terus ke inbox anda secara PERCUMA......

Pendaftaran anda telah berjaya !